Легендите Judas Priest и Uriah Heep тръгват на съвместно турне из Америка

Юдайският свещеник скоро ще изненада и с нов албум, а борещият се с Паркинсон - Глен Типтън, започна записи на първите китарни рифове

Култура
15:15 - 25 Април 2019 (обновена)
2800
Легендите Judas Priest и Uriah Heep тръгват на съвместно турне из Америка

Judas Priest - една от любимите групи на милиони българи, а и меломани по целия свят, ще изненада съвсем скоро своите почитатели с нов албум.

Зад гърба им вече им 18 дългосвирещи албума, а вокалът на Прийст - Роб Халфорд, призна, че изненадата ще е наистина голяма.

"Имаме огромни архиви от неизползвани записи, а Глен Типтън вече е в студиото във Великобритания и работи всеки ден, за да записва рифовете", сподели Металния Бог, както наричат още Халфорд.

Певецът заяви, че членовете на групата са още по-вдъхновени и готови за нови предизвикателства.

"Когато получиш като краен продукт успешно нещо като Firepower, това те мотивира още повече. Искаме да виждаме нашите фенове още по-развълнувани и да се зареждат с енергия", коментира Роб.

Меломаните се интересуват много каква ще е ролята на споменатия вече Глен Типтън, който от няколко години се лекува и бори с Паркинсон. Това беше и причината той да се оттегли от групата по време на турнетата й, като се включва рядко на живо.

През юни миналата година Глен Типтън основа "Фондацията за Паркинсон" и излиза на сцената с тениска с надпис "No Surrender", с която продължава да подкрепя и популяризира каузата.

И докато Типтън работи неуморно върху китарните рифове в студиото в Англия, Judas Priest тръгва заедно с Uriah Heep на северноамериканско лятно турне. То ще стартира на 3 май в Холивуд в "Seminole Hard Rock Hotel & Casino" и ще завърши на 29 юни в "The Joint at Hard Rock Hotel" в Лас Вегас.