Лейди Гага и Селин Дион избухват с хит на Едит Пиаф

Двете ще изпълнят "La Vie en Rose" на церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж

Шоу
14:30 - 26 Юли 2024
1896
Лейди Гага и Селин Дион избухват с хит на Едит Пиаф

Лейди Гага и Селин Дион ще участват в церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж тази вечер, когато френската столица се готви да се противопостави на 100-годишна олимпийска традиция, предаде ДПА.

Според съобщенията те ще изпълнят версия на големия хит La Vie en Rose на Едит Пиаф като част от бляскавия завършек на първата по рода си церемония по откриване, която ще бъде организирана извън стадион. Селин Дион, която е от френско-канадски произход, загатна за появата си в публикация в социалната мрежа "Екс".

"Всеки път, когато се връщам в Париж, си спомням, че в света има още толкова много красота и радост, до които да се докоснеш. Обичам Париж и съм толкова щастлива да се върна!", написа певицата.

Френската столица се подготвя за уникалната церемония от месеци.

Феновете с билети ще имат достъп до специално изградени трибуни от двете страни на река Сена, а финалът на церемонията ще бъде излъчван в целия град на 80 огромни екрана.

В заключителния етап на факелната щафета, която премина през всяка от 64-те територии на Франция, преди да пристигне в Париж в началото на юли, рапърът Снуп Дог ще пренесе огъня през предградието Сен Дени, където се намира официалният стадион на игрите - "Стад дьо Франс".

Преди 100 години церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж е организирана на Олимпийския стадион в Коломб. Тогава в състезанията участват 3089 спортисти, от които само 135 са жени. На церемонията високопоставени лица произнасят речи, а във въздуха са пуснати пощенски гълъби, припомня ДПА.