Лейди Гага и Версаче пускат гей колекция (СНИМКИ)

Мода
16:06 - 02 Юни 2021
4377
Лейди Гага и Версаче пускат гей колекция (СНИМКИ)

Лейди Гага може да обича много етикети, но винаги е имала специално място в сърцето си за Версаче. В миналото тя изрази афинитета си към марката, като носеше персонализиран външен вид по време на нейното изпълнение на Super Bowl през 2017 г., като се появи в рекламите на колекцията от пролетта на 2014 г. и посвети песен на ArtPop на Донатела.

Но днес Гага обяви най-значимото си сътрудничество с Versace до момента. За да отпразнуват Прайда и десетата годишнина на Born This Way , Гага и Донатела се обединиха в нова колекция в полза на фондацията Born This Way, благотворителната организация на певицата, посветена на подкрепа за психично здраве за младите хора, особено гей младежите от ЛГБТ. 

Първата половина от сътрудничеството се състои от специално проектирана тениска и съответстваща барета, която се отличава с дъгови нюанси и емблематичното лого на къщата Medusa. И двете ще се продават на уебсайта на Versace. Персонализирана реплика на коженото яке Versace, което Гага носеше по време на турнето си Born This Way Ball ще бъде представено на търг.

250 долара за тениска? Може, ако е от „Версаче“

Със своите остри рамене и метална мрежа, то беше отличителен елемент за нейния гардероб. Новата версия, която отне 400 часа за ръчно изработване в ателието в Милано на Versace, обещава да бъде толкова поразителна, колкото оригинала. Дали ще чупи рекорди, когато стигне до аукционния блок, предстои да разберем, но със сигурност ще привлече интерес от страна на колекционерите. 

Предвид дългогодишното им приятелство и благотворителния характер на сътрудничеството, Гага и Донатела бяха нетърпеливи да споделят вълнението си по проекта със света. 

Баретата от колекцията струва „само“ $350

„Версаче винаги е бил лидер. Откакто Джани, Донатела, Алегра и все още сега, те празнуват красивите цветове на любовта, които имаме в себе си “, написа Гага в актуализация в Instagram, където позира и в баретата, и в тениската. Отговорът на Донатела беше също така оптимистичен. „Гага и нейната фондация са толкова вдъхновяващи“, написа дизайнерът в изявление. „Нашето приятелство и усилията ни за насърчаване на равенството, разнообразието и приобщаването станаха по-силни с времето.