Лекар и медсестри в Хасково за заразени с COVID-19

Пациентка е диагностицирана със заразата, след като е изпаднала в кома

Здраве
18:40 - 17 Април 2020
4530
Лекар и медсестри в Хасково за заразени с COVID-19

За изминалото денонощие с COVID-19 в МБАЛ - Хасково са били диагностицирани три медицински лица и пациентка, съобщиха от областната администрация.

В областната болница е бил предприет скрининг с тестове за инфекцията на част от медицинския екип. Взети са били 27 проби за коронавирус. Три от тях са дали положителен резултат.

Заразените с COVID-19 от персонала са един лекар и две медицински сестри от екипа на инфекциозно отделение в МБАЛ-Хасково, уточняват от областната управа. От РЗИ заедно със служители на полицията се работи по установяване на контактните лица.

Днес сутринта от държавната администрация бе съобщено и за диагностицирана с коронавирус жена на 40 години от община Харманли. Пациентката е била приета на 15 март в кома в реанимацията на МБАЛ-Хасково. След продължително лечение е била преместена в инфекциозното отделение на лечебното заведение със съмнение за енцефалит. След влошаване на състоянието й е била взета проба за коронавирус, която е дала положителен резултат.

С тези нови случаи болните от COVID-19 жители на област Хасково стават 14 души. Двама са диагностицирани и се лекуват на други места в страната. Двама са оздравели и изписани след лечение.