Лекар към пациент: Вие какво предлагате да ви изпиша?

Некадърна докторка не знае какви лекарства да даде за грип

Топ
22:59 - 26 Януари 2020
4983
Лекар към пациент: Вие какво предлагате да ви изпиша?

Столична лекарка е питала пациент какво да му изпише за лечение, оплакаха се пред Lupa.bg потърпевши от абсурдния случай. Случката се разиграла преди броени дни. 

"След като в продължение на 3 дни не успях да сваля температурата си, реших да отида в най-близката болница. Посетих МБАЛ ”Света София”, където млада лекарка ме прегледа, а след това започна обстойно да чете framar.bg за състава на лекарствата. След около 10 минути ровене в гугъл и чете на глас реши да ме попита мен - какво смятам, че трябва да ми изпише", разказва потресеният пациент.

"А вие какво смятате? Какво да ви изпиша?", попитала лекарката клетия пациент, който не вярвал на ушите си. 

Потресеният потърпевш от некадърната лекарка разкри, че окло 25 минути тя се суетяла какво точно да изпише. След дългото чакане изписала Витамин Ц и лекарства за подсилване на имунитета. На въпроса дали е грип, младата докторка отвърнала нахакано:

"Че откъде да знам, той всяка година е различен. Най-вероятно е грип. Ако не ви мине до понеделник, елате пак".

"Има много професии, където можеш да работиш с купена диплома или малко познания, но медицината не е една от тях", коментира разочарованият пациент, който е потърсил помощ при по-компетентен доктор.

Както Lupa.bg информира, грипът настъпва с бързи темпове, а за последните дни болните са се увеличили три пъти. В редица градове има обявена грипна епидемия.