Лекар от детска противошокова зала в "Пирогов" за скандала с министерския съветник: Безобразие!

Ивайло Мирчев проверява случая с Мустафа Емин и се извинява, Тагарев го уволнява?

Политика
15:04 - 29 Август 2023
10957
Лекар от детска противошокова зала в "Пирогов" за скандала с министерския съветник: Безобразие!

Лекар от спешния институт "Пирогов", работещ не къде да е, а в детската противошокова зала, коментира случая с министерския съветник Мустафа Емин, позволил си арогантно поведение в болницата миналата нощ. Както Lupa.bg ви информира първа, съветникът на Тодор Тагарев, учредител на "Да, България" и екскандидат за депутат, е нахлул в лечебното заведение с детето си и е заплашвал наред медици и сестри с името на проф. Христо Хинков - колегата на военния шеф. 

"Като работеща в противошокова зала за деца, съм длъжна да ви успокоя,че никой освен работещият персонал, не е в състояние да определя влизането на деца в противошокова зала.Има правила и състояния,които определят това.

Колкото до самозабравилият се господин,който за съжаление не е единствен, трябва да кажа,че и на здравния министър,и на премиера и на който да звъни няма да нарушим правилата!Неговото дете не е с нищо повече от всички български деца!", написа днес по повод скандала д-р Нели Гогова от "Пирогов". 

И разкри, че всъщност Емин е нахлул в едно от най-тежките медицински звена в страната с доказано отлични професионалисти с детето си, което всъщност е имало...

малка повърхностна рана. 

"Това не е животозастрашаващо състояние", напомня д-р Гогова. И обръща внимание на примера, даван от публични личности. 

Депутатът и дясна ръка на Христо Иванов - Ивайло Мирчев пък лаконично коментира, че щял да провери случая, но все пак се извини. 

Очаква се Тодор Тагарев да освободи съветника си до края на работния ден.