Лекари спасиха деца, яли и пили миша отрова и разредител за боя

Общество
16:36 - 18 Юли 2023
1419
Лекари спасиха деца, яли и пили миша отрова и разредител за боя

Деца с тежки отравяния бяха спасени от лекарите във Второ педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от здравното заведение. Най-малкото от тях е на 1 година и 11 месеца, а най-голямото на 16 години.

Момиченце на 1 г. и 11 месеца от село Исперихово е постъпило в болницата, след като е приело миша отрова. Детето било забелязано от своята майка да дъвче розови зрънца. „Не се знае какво количество от отровата е успяло да погълне, но отравянето с такава отрова е много опасно“, обясни педиатърката д-р Мария Митева.

12-годишно момиче от Белово е прието в Интензивния сектор на отделението, след като по погрешка е приело неизвестно количество разредител за боя. То объркало шише за вода с такова, в което било съхранявано опасното вещество и отпило няколко глътки. Детето е прието в незадоволително общо състояние.

16-годишно момче и 13-годишно момиче от Пазарджик са се отровили след смесването и изпиването на неизвестно количество алкохол (бира, водка и уиски). По-голямото дете е прието в алкохолна кома и в доста тежко състояние.