Лекарка от Пловдив набеди пациентка на телефон 112 в тормоз заради болничен лист

Случаят стигнал до Районния съд

Актуални новини
21:47 - 05 Февруари 2024
4535
Лекарка от Пловдив набеди пациентка на телефон 112 в тормоз заради болничен лист

Лекарка от Пловдив, сгрешила болничен лист, се обади на телефон 112, че в кабинета й има агресивна пациентка, когато потърпевшата се върнала за корекция.

Личният лекар на жената, която има тежка диагноза, се пенсионирал и така тя се озовала в листата на докторката. През 2021 г. лекарката от ДКЦ-IV забавила издаването на необходимите документи за освидетелстването на пациентката ред ТЕЛК и оттогава между тях нямало доверие. В началото на октомври м. г. жената отишла в кабинета, за да й издадат медицинско за работа, което се случило, но данните на новия работодател не бил отразени в електронната система. И когато на 18-и същия месец й се наложил издаването на болничен лист, получила документа, но с данните за предишната й работа.


Жената установила грешката бързо и веднага се обадила на лекарката с молба да й бъде издаден нов болничен лист.  Докторката, изнервена и на висок глас, й отказала категорично, като й заявила, че работният й процес е приключил вече и й е омръзнало да се занимава с нея. Пациентката се върнала в поликлиниката, двете се скарали, в един момент лекарката скъсала болничния лист и се обадила на телефон 112. Другата жена също настояла полиция да се намеси в решаването на случая. В крайна сметка бил издаден коректен болничен лист.

Случаят стигнал до Районния съд в Пловдив, който трябвало да реши дали поведението на пациентката е проява на дребно хулиганство. Съставът обаче намира за недоказани твърденията на докторката, че болната жена е блъскала по вратата и я е обиждала. Няма и свидетели, които да се възмутили от случилото се, и така пациентката е обявена за невинна.