Лена Бориславова обеща правителство с втория мандат

Бившата шефка на кабинета на Кирил Петков вече не е депутат

Политика
09:57 - 20 Април 2023
2635
Лена Бориславова обеща правителство с втория мандат

Както виждам, консултациите се насрочват доста бързо. Явно президентът този път няма желание да даде време на Народното събрание (НС) да има свободата и комфорта да излъчи в по-удобни срокове правителство, но това не означава, че ние ще бягаме от отговорност, и когато вторият мандат дойде при нас – със сигурност ще представим състав на кабинет.

Това заяви пред журналисти Лена Бориславова от парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ), след като по-рано днес депутатите гласуваха оставката ѝ. Бившата шефка на кабинета на Кирил Петков сама се отказва от депутатското място, като и сега изтъкна пред медиите, че ще се включи в подготовката за местните избори.

От ПП до този момент не сме се явявали на местни избори, задачите са големи, проблемите са още по-големи, коментира Бориславова. За нас е изключително важно да имаме добра подготовка, да организираме хората си по места, за да можем да предложим конкретни решения още в първите дни след предизборната кампанията, добави също тя.

Успоредно с подготовката за местните избори, нашият екип ще продължи да работи за сформиране на правителство, за приемане на законодателната програма, отбеляза Бориславова.

И сме много щастливи от факта, че, поне засега изглежда, това НС ще успее да започне да работи по смислен начин и желая успех на всички колеги, каза тя.

Борислава посочи, че ще остане в преговорните екипи за законодателната програма, но няма да е част от екипа, който ще отиде на консултации при президента, насрочени за днес от 17:00 ч. с ПГ на ПП-ДБ.

Това, което заявихме много ясно по време на преговорите, беше, че за ПП няма значение и няма условие да бъдем в управляващо или неуправляващо мнозинство, за да се борим за законодателните промени и решения, в които вярваме, коментира също бившият вече депутат. 

Лена припомни решението на ПП, че няма да подкрепи правителство с мандата или с участието на ГЕРБ.