Лена кърши длани след снимката: Не съм сграбчила Кирил Петков

Продължавате да омаловажавате ролята на жените в политиката, ядосва се говорителката на предишния кабинет

Топ
16:15 - 02 Август 2022 (обновена)
7554
Лена кърши длани след снимката: Не съм сграбчила Кирил Петков

В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини", написа във фейсбук профила си говорителката на досегашния кабинет Лена Бориславова. И обяви, че не била хващала премиера Кирил Петков за ръка, каквито снимки първо разпространи БНТ. 

"Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка", коментира още тя.

"Не бих и не съм го направила. Няма проблем, че има такъв кадър. Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната. Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.", пише тя.

"Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж. Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България", коментира Бориславова. А думите й бяха пресподелени в профила на Петков. 

Впоследствие Бориславова публикува и видео от "България еър", от което се вижда, че двамата докосват пръстите си. Но не се държат за ръце.