Лена се появи на протеста с Ицо Хазарта (снимка)

Бившата говорителка на Кирил Петков не е депутат, но не спира да помага на ПП

Ексклузивно
20:09 - 01 Декември 2022
8142
Лена се появи на протеста с Ицо Хазарта (снимка)

Говорителката на бившия премиер Кирил Петков - Лена Бориславова, се появи тази вечер на протеста срещу промените в Изборния кодекс, върнали на практика хартиената бюлетина на въоръжение. Бориславова дойде на митинга пред сградата на парламента в компанията на рапъра и депутат Ицо Хазарта, забеляза Lupa.bg.

Двамата излязоха заедно от Народното събрание и се присъединиха към скандиращото множество от около 2500 души. Лена Бориславова бе облечена в топло бяло яке тип "пухенка" и нахлупила плетена шапка на главата си, която да я пази от декемврийския вятър. Ицо Хазарта, който е депутат втори мандат от листите на "Продължаваме Промяната" в София с гражданското си име Христо Петров, бе с дълго карирано палто в британски стил.

Двамата се стараеха да не се набиват на очи, но въпреки това бяха заснети от фоторепортера на в. "24 часа" Николай Литов. Видели фотографите наоколо, Петров и Бориславова заеха по-отдалечени един от друг позиции, направи впечатление на репортера ни.

Любопитна подробност е, че преди клюката да обвърже емоционално Лена Бориславова с премиера Кирил Петков, тя бе спрягана за особено близка именно с Ицо Хазарта. Според запознати, през 2021 г. Бориславова е успяла да убеди Христо Петров да се присъедини към проекта "Продължаваме промяната" и да влезе в политиката.

В момента Лена не е народен представител, след като бе посъветвана да не се кандидатира за депутат заради несекващите слухове за афера между нея и Кирил Петков и т.нар. "парапетен скандал". Така Бориславова направи крачка назад, но продължава да е активен член на ПП и да подкрепя инициативите им. Според запознати, тя работи в централата на партията и почти всеки ден е в Народното събрание при депутатите от групата.