Лена се репчи на ГЕРБ: Синът 9 пъти депутат, майката - шеф на КЗК

"В партията на Борисов хем са корумпирани, хем си управлявате с тях. Що за наглост и безпринципност?", попитаха острието на ПП

Политика
17:30 - 01 Февруари 2024
9463
Лена се репчи на ГЕРБ: Синът 9 пъти депутат, майката - шеф на КЗК

Публикация във фейсбук на юридическото острие на Продължаваме Промяната Лена Бориславова предизвика разнопосочни коментари в социалните мрежи.

Тя публикува снимки на шефката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова и на сина й - депутата от ГЕРБ Александър Ненков, придружени със следния коментар:

"Майка - син
Председател на КЗК - 9 пъти депутат на ГЕРБ."

Под поста на Лена Бориславова обаче от фейсбук групата "Не на комунизма в България" контрират бившата депутатка от ПП с думите: "Такава публикация е върхът на наглостта. Хем очевидно са корумпирани, хем си управляваме с тях. Що за наглост и безпринципност? Защо не реагирахте, че прокуратурата спря разследването над Борисов за Барселонагейт и подкупите от Черепа? Защо не реагирате, че прокуратурата не преследва Пеевски? Защо Петков спря делото срещу Бойко?"

Някои дават и съвети ПП да счупи сглобката. Има и коментари от типа: "И бащата и снахата са все на държавна служба. Фамилна власт и високи заплати."


Баща на депутата Александър Ненков е авторитетният и уважаван магистрат Румен Ненков, който вече е пенсионер. Той е магистрат извървял всички стъпала на кариерното си развитие. От младши съдия до председател на наказателно отделение на Върховния касационен съд и заместник-председател на ВКС. Бил е член на Висшия съдебен съвет, председател на ЦИК и съдия в Конституционния съд, избран от Общото събрание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд.