Лена твърдо влиза в парламента, оставя бебето на бавачка

Този път Бориславова едва ли ще се откаже от депутатското място, както направи в 49-тото НС

Новини
13:05 - 08 Май 2024
4314
Лена твърдо влиза в парламента, оставя бебето на бавачка

Нежното острие на "Промяната" Лена Бориславова твърдо влиза в парламента, дори при най-лошия сценарий за коалицията ПП-ДБ. В подредените изборни листи стана ясно, че тя е втора в 24 МИР в София, а водач на списъка е шефът на ДБ Христо Иванов.

Така на Бориславова няма да са й нужни преференции и специални хватки, за да се озове в 50-ия парламент.  

На предишните избори през април 2023 г. ПП-ДБ получиха около 40% от гласовете на софиянци в този избирателен район и успяха да вкарат цели 6 народни представители, така че отсега е ясно, че Лена Бориславова няма как да изпадне..

Все пак София си остава основното оръжие на ПП-ДБ, като Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов се надяват да не губят сериозни проценти от гласовете в столицата. Рано е да се прогнозира дали това ще се случи.

Като избрана за депутат и в 49-ото Народно събрание, Бориславова се отказа и на нейно място влезе Петър Петров, който в последствие беше избран и за зам.-шеф на ДАНС.

Тогава Лена се отказа да депутатства заради бременността си и предстоящото раждане. Този път обаче, едва ли отново ще даде толеранс на следващия по списък. Тя отдавна ври и кипи в актуалната политика и изявите й са почти ежедневни. 

Дъщеричката на Бориславова Деа е на 8 месеца и вероятно ще се наложи да се търсят бавачки, за да може майката да се посвети на политическите битки и разгорещените дебати в новия парламент.