Лена затапи наглеца Демерджиев: Приеми, че си аут!

Бившият министър не спира да дрънка, че покойният Алексей Петров е архитект на настоящото правителство, на бременната Бориславова й писна

Политика
16:46 - 18 Август 2023
10389
Лена затапи наглеца Демерджиев: Приеми, че си аут!

Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и съветникът на премиера Николай Денков – Лена Бориславова влязоха в задочен сблъсък  в социалните мрежи. На Ленчето явно й е прекипяло от поредния нагъл и безпросветен коментар на ексминистъра по повод  убийството на Алексей Петров.

През последните няколко дни Демерджиев не спря да дрънка врели-некипели като свърза разстрела на бившата барета със сформирането на правителството на ГЕРБ и ППДБ. Днес корпулентният адвокат шокиращо не беше в нито едно телевизионно студио, но във фейсбук профила си коментира, че „убийството на Алексей Петров ще бъде използвано от правителството като повод за чистка в службите, докато основната отговорна за противодействието на този тип престъпност дирекция - ГДБОП, на практика овладява МВР”.

„Правителството на „сглобката“ и подкрепящото го парламентарно мнозинство за краткия период на управлението си извършиха безпрецедентен погром в сектор “Сигурност”. Още с встъпването на новия кабинет, главният секретар на МВР беше напълно изтласкан и изолиран от дейността на ведомството. Бяха сменени директори на главни дирекции, дирекции в администрацията и над половината директори на ОД МВР. Още тогава предупредих, че това обезглавяване на системата ще доведе до множество трусове и негативни резултати.

По този повод в една от малкото си публични изяви министърът на вътрешните работи заяви, че лично той прави тези кадрови промени, познава качествата на хората, които назначава и стои зад тях. Всички нови назначения са свързани с ГДБОП, дирекцията доскоро оглавявана от Калин Стоянов, чийто основен приоритет е да противодейства ефективно на организираната престъпност като всеки сам може да прецени доколко успешно изпълнява ГДБОП тази задача” пише Демерджиев.

По отношение на ДАНС – правителството назначи двама нови заместник-председатели, в чийто ресори изцяло попадат съществените въпроси в дейността на службата.

А какви неща очакваме да се случат, когато и сектор “Сигурност” е доведен в състояние на нокаут, вследствие на безогледните интервенции в него през последните два месеца. На този фон министърът на вътрешните работи, който в единственото си появяване по медиите през последния месец декларира, че поема пълната отговорност за случващото се в МВР, отсъства, а беше пратил на мястото на убийството главният секретар, който методично е изтласкван от професионалната дейност на полицията след встъпването на новото правителство., допълва Бившият министър.

Постът му продължава с носталгия за добрата на МВР по време на служебните правителства на Румен Радев.

Твърденията му очевидно са провокирали Бориславова, която му отговаря доста остро. Тя го съветва да приеме факта, че вече не е министър и припомня, че през последните две години президентът Радев еднолично е сменил шефовете на всички служби и е сложил свои доверени хора.

„Г-н Демерджиев, време е да приемете факта, че вече не сте служебен министър на вътрешните работи, както и че на президента му се наложи да се върне към стандартните му правомощия. България е парламентарна република. Личи, че ви е неприятно, но легитимно избрано редовно правителство има право да води кадрова политика, особено след като в последните 2 години всички кадри в системата бяха сменени еднолично от президента, който в момента не носи отговорност за техните резултати.

Ако искаме да държим МВР и правителството отговорни за тяхната работа, няма как да им вържем ръцете и да ги задължим да работят с кадри, подбрани и верни на друг” пише Бориславова.

Репликата на Демерджиев е , че той изявява своята обществена и гражданска позиция и припомня на събеседничката си, че най-важното за всяка власт е да се вслушва в критиките и да уважава свободата на словото и изразяването на мнение!