Лени Кравиц взриви публиката в Бургас: Имате красиви сърца, ще се върна при вас! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Рок музикантът покани на сцената фенка, която носеше плакат с надпис: "Пет турнета, четири държави и още нямам селфи с теб"

Култура
12:01 - 07 Август 2024
1538
Лени Кравиц взриви публиката в Бургас: Имате красиви сърца, ще се върна при вас! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Лени Кравиц изнесе първия си концерт в Бургас във вторник вечерта, който бе част от турнето му Blue Electric Light Tour. Световноизвестният изпълнител обеща да се върне в следващите пет години, докато са още на път с групата му.

Пространството на Морска гара в Бургас, където обичайно се провеждат големите концерти през последните години, рядко е било толкова препълнено, колкото бе в нощта за концерта на американската звезда. Тълпи прииждаха към района още с отварянето на вратите. Kратък дъжд свари неподготвена част от публиката около час преди излизането на Лени Кравиц на сцената, като междувременно с изцяло ретро музикален плейлист за настроението се грижеше DJ Toni.

Концертът започна ударно малко след 21:00 ч., с един от най-големите хитове на звездата - Are You Gonna Go My Way. В следващите малко над два часа Лени Кравиц направи своеобразна обиколка през някои от най-важните песни от миналото си, но без да пропусне да акцентира и върху най-новия си, 12-и поред, студиен албум Blue Electric LIght, дал името и на настоящото турне.

След Minister of Rock'n'Roll се вмъкна един от последните му тракове TK421, последван от I'm a Believer. "Вижте това. Почувствайте го. Това е любов. Всички вие красиви хора, които ни приехте в красивата си страна. Тук съм от два дни и не срещнах досега нищо друго освен красиви вибрации. Всички се погрижиха да се почувстваме у дома си тук. Обещавам ви, тъй като ще сме на път през следващите пет години, това да е редовна спирка в графика ни", заяви от сцената изпълнителят, след което поднесе на почитателите си I Belong to You и Stillness of Heart. 

По време на концерта Лени Кравиц два пъти покани на сцената хора от публиката. В първия случай това беше малко момиче на видима възраст около 10 години.

Той покани на сцената и своя почитателка, след като прочете на глас саморъчно направен плакат с надпис: "Пет турнета, четири държави и още нямам селфи с теб". Музикантът извика авторката да поправят този пропуск и да си направят снимка заедно от сцената пред всички, което видимо я развълнува силно. 

"Групата ми е толкова красива", каза още Лени Кравиц, представяйки музикантите със себе си на сцената. Част от тях, сред които китаристът Крейг Рос, участват и в записите на албума му. Всички те повдигаха допълнително настроението на публиката със соловите си партии в някои от песните.

Кулминацията настъпи, когато Лени Кравиц слезе при публиката, позволявайки на феновете да го докоснат, да се снимат с него и да получат автографи

Музикантът обяви своеобразно завръщане към началото на неговата кариера и дебютния албум от 1989 г. със сингъла Fear, в която изпъкнаха импровизациите на тенор саксофониста Харолд Тод. 

С песента Low от предпоследния му албум от 2018 г. Кравиц направи своеобразен преход към новия и парчето Paralyzed, чийто официален видеоклип бе представен онлайн преди точно две седмици. 


 
Последва отново връщане назад към 2014 г. с The Chamber, след което Лени Кравиц стигна и до 1991 г., когато излиза вторият му студиен албум Mama Said. От него прозвучаха още песните It Ain’t Over ’til It’s Over и Always On The Run.

Публиката припява заедно с него при изпълнението на Again и на American Woman, a около 23:00 ч. и след Fly Away музикантите напуснаха сцената и оставиха тълпата да вика за още. Не след дълго групата се върна и изпълни като бис Human от новия албум. Преди да завърши концерта, Лени Кравиц благодари за топлия прием на публиката с "най-красивите сърца" и призова с парчето Let Love Rule всички заедно да направят онова, за което е дошъл: "Да засилим любовта!".

Веднага след Бургас, турнето на Лени Кравиц продължава на 9 август в Румъния. На 11 август е в Австрия, като освен в Европа обявените до края на годината концерти обхващат още Северна и Южна Америка. 

Лени Кравиц бе посрещнат от кмета на Бургас Димитър Николов, който подари на рок звездата биографията му на български и получи автограф върху книгата.