Лео Ди Каприо дари голяма сума на фондацията на Олена Зеленска

Украйна
11:55 - 17 Февруари 2023
1811
Лео Ди Каприо дари голяма сума на фондацията на Олена Зеленска

Холивудският актьор Леонардо ди Каприо дари значителна сума на фондацията на съпругата на украинския президент Володимир Зеленски - Олена Зеленска. Това се съобщава на страницата на фондацията в Instagram.

Дарението му ще бъде използвано за подпомагане на деца, пострадали от войната. Сред изброените имена на малка част от тези деца са 3-годишната Виолета от Киевска област, чието семейство за втори път от 2014 г. насам е пострадало тежко заради руските атаки, осем деца от дома за сираци от семеен тип „Олешко“, чието жилище е било разрушено от руските ракетни удари и чийто баща воюва на фронта, малката Виктория от Херсон, която е диагностицирана с психично разстройство вследствие на войната.

„Благодаря ти, Лео, че се присъедини към Фондация „Олена Зеленска“. Само заедно можем да променим живота“, написа първата дама на Украйна.

На страницата е пояснено, че фондацията подкрепя домовете за сираци от семеен тип в Украйна, където децата могат да растат в истинска семейна атмосфера като осигурява средства за тяхното образование, социални и медицински грижи.