Лео Меси счупи още един рекорд

Аржентинецът изравни и личното си постижение за най-дълга серия от поредни мачове без загуба - 31

Спорт
11:25 - 26 Октомври 2022
1765
Лео Меси счупи още един рекорд

Аржентинската звезда на Пари Сен Жермен Лионел Меси продължава да демонстрира отлична форма от началото на сезона. Снощи той се разписа два пъти за победата със 7:2 над Макаби (Хайфа) в Шампионската лига и подобри един от рекордите в турнира. Меси вече е най-възрастният футболист с два гола и две асистенции в един мач от надпреварата. 

35-годишният нападател е все по-близо и до Кристиано Роналдо, който оглавява класацията за най-много попадения в историята на Шампионската лига. Португалецът има 140 гола, а Меси вече е със 129. Трети е Роберт Левандовски (91), следван от Карим Бензема (86). 

През настоящия сезон Меси има 11 гола и 12 асистенции в 16 официални мача. През миналата кампания той завърши общо с 11 попадения във всички турнири. 

Любопитен е и друг статистически факт: всеки от последните 18 гола на ПСЖ в Шампионската лига е дело на триото Меси - Неймар - Мбапе.

Аржентинецът изравни и личното си постижение за най-дълга серия от поредни мачове без загуба - 31. В тях балансът му е 25 победи и 6 равенства.

Показателно за формата на Меси е и това, че той е първият футболист в топ 5 първенствата на Европа с двуцифрени показатели през сезона като голове и асистенции.