Лесничеи събраха тонове боклук от гората край Нови пазар

Общество
18:05 - 05 Април 2022
1338
Лесничеи събраха тонове боклук от гората край Нови пазар

Служители на Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха днес няколко тона с отпадъци от горските територии и любими места за отдих на местното население, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП).

Прибрани са и над три тона стари автомобилни гуми и изхвърлени пластмасови изделия от гори в община Никола Козлево. Почистени от битови отпадъци са и местността „Станата“ в община Нови пазар, както и районът около Мадарския конник, пише БТА.

„Заедно с колегите решихме да зарадваме местните хора и да почистим всички места, на които обичат да ходят на пикник и да си почиват“, отбелязва директорът на ДГС-Нови пазар инж. Павлинка Хинева, цитирана от пресцентъра на СИДП.  

По думите й, няколко пъти в годината се правят подобни почиствания, а сегашното е част от програмата на стопанството за отбелязване на Седмицата на гората. През следващите празнични дни предстои залесяване с деца и уроци по Горска педагогика на възпитаници от детските градини, допълват от пресцентъра на СИДП.