Лестър направи протокелен реванша си с Рандерс

Аркадиуш Милик донесе успеха на Олимпик Марсилия над Карабах

Спорт
12:20 - 18 Февруари 2022
1688
Лестър направи протокелен реванша си с Рандерс

Лестър спечели категорично с 4:1 домакинството си на Рандерс в първи мач от плейофите в Лигата на конференциите и ще пътува спокойно за реванша в Дания след седмица.

През първата част двата отбора си размениха по един гол, но след почивката „лисиците“ взеха всичко в свои ръце с три безответни попадения. В голмайстори за английския тим се превърнаха Уилфред Ндиди, Харви Барнс, Патсон Дака и Киърън Дюсбъри-Хол. За гостите точен беше Вито Мисрати.

В началните минути домакините бяха по-активният отбор. Още в 17-ата минута Патрик Карлгрен трябваше да спасява много опасен удар на Киърън Дюсбъри-Хол.

Пет минути по-късно представителят на Висшата лига излезе напред в резултата. Ндиди се разписа. Опорният полузащитник беше намерен с центриране в наказателното поле.

До почивката Лестър изпусна да удвои преднината си и вместо да вкара втори гол получи попадение във вратата си. Секунди преди края на първата част Мисрати порази мрежата за 1:1.

След почивката Лестър вдигна оборотите и успя да вкара три бързи гола. В 49-ата минута Харви Барнс реализира с прецизен удар от границата на наказателното поле. Шест минути по-късно Дака се беше позиционирал перфектно между противниковите защитници и прати топката в мрежата за 3:1.

Крайният резултат оформи Киърън Дюсбъри-Хол четвърт час преди изтичането на редовното време. До последния съдийски сигнал Келечи Ихеаначо и Адемола Лукман пропуснаха да направят победата на „лисиците“ още по-убедително. Все пак Лестър стигна до своето и ако не направи огромна глупост следващия четвъртък, ще продължи напред в надпреварата.

Олимпик Марсилия спечели с 3:1 домакинството си на Карабах в първи мач от плейофната фаза на Лигата на конференциите. Отново в герой за „фокейците“ се превърна Аркадиуш Милик, който се разписа на два пъти в края на първата част. Едно попадение добави Димитри Пайе. Точен за гостите пък бе Кади, който се възползва от подаване на бившия играч на Черно море Патрик Андраде.

Без съмнение крайният резултат дава известна доза спокойствие на Марсилия, но французите са наясно, че Карабах има своите шансове в реванша след седмица.

Първата голова възможност се откри пред гостите в 12-ата минута, когато удар на Филип Озович беше блокиран от защитник. Марсилия постепенно установи контрол върху мача. Тимът на Хорхе Сампаоли владееше повече топката и бе по-настоятелен в предни позиции, така че беше въпрос на време да отбележи. В 40-ата минута Бубакар Камара стреля с глава, но Лука Гугешашвили се намеси и спаси.

Секунди по-късно Милик засече центриране от ъглов удар и прошка нямаше. Полякът насочи топката неспасяемо в мрежата на Карабах.

Минута преди края на първата част „фокейците“ удвоиха преднината си. Точен отново беше Милик. Папе Гей го изведе и опитният таран запази хладнокръвие, за да направи резултата 2:0.

В началото на втората част домакините намалиха оборотите и това даде шанс на Карабах да се върне в мача. В 51-вата минута Озович стреля в гредата. Малко след това Папе Гей шутира, но Гугешашвили отново бе на висота.

Пет минути преди изтичането на редовното време гостите се върнаха в мача, намалявайки изоставането си. Патрик Андраде изведе Кади на стрелкова позиция, а бразилецът реализира.

Последва натиск на Марсилия, който искаше да си осигури по-голям аванс преди визитата в Азербайджан след седмица. В последната минута от редовното време удар на Алваро Гонсалес се отби от гредата.

Секунди по-късно Бамба Денг комбинира с Димитри Пайе, който вкара и оформи крайния резултат 3:1 в полза на Олимпик Марсилия.