Летен ужас: 34 градуса жега и яко задръстване към морето! (ВИДЕО)

Шофьори и пътници изживяват кошмар още на входа на Бургас, застоят на трафика започва още от края на „Тракия”

Новини
15:02 - 01 Юли 2022
4902
Летен ужас: 34 градуса жега и яко задръстване към морето! (ВИДЕО)

Ако нямате спешна работа по Черноморието, просто не тръгвайте! Ужасът е голям, а трафикът невероятен. Жегата на 1 юли буквално изпепелява автомобили и хора, които са в собствен сос, ако нямат климатик в превозните средства. Задръстванията започват още от края на АМ „Тракия” при разклона за кв. Ветрен и продължават чак до кръговото кръстовище край КАТ, откъдето водачите преминават за Южното Черноморие.

Температурата на въздуха е около 34 градуса, но заради пряката слънчева светлина и струпването на автомобили по пътя се, в автомобилите се усеща като над 40 градуса.

Днес е първия ден на юли – дата, която се счита за неофициалното начало на летния сезон, тъй като повечето хора от вътрешността на страната предпочитат да взимат отпуските си именно през този месец. Той е характерен с това, че за разлика от юни, времето през него е сравнително непроменливо и много подходящо за плаж. Проблемът обаче, както всяка година, е че пътят до крайните дестинации по Южното Черноморие минава основно през АМ „Тракия” и Бургас и това води до тежки задръствания.

„Ако стане дори само една катастрофа, кошмарът ще се превърне ад. В много от колите край мен пътуват семейства с малки деца, представете си какво би станало, ако трябва да седят блокирани в жегата с часове”, коментира водач, който се намира в тапата на входа на Бургас.

Ситуацията е критична още защото много от шофьорите, разбираемо са на предела на нервите си. Това създава предпоставки за ПТП-та, тъй като мнозина карат с несъобразена скорост по аутобана в опит да отрежат минута-две от времето си за пътуване.

Рисковото шофиране продължава и в самото задръстване на входа на града, където водачите без мигачи правят опити да се престрояват още при началото на тапата на разклона за кв. Ветрен.