Летище "София" се гаври с гадни сандвичи за 8,20 лв.

Новини
16:00 - 18 Октомври 2019
11888
Летище София се гаври с гадни сандвичи за 8,20 лв.

Цените на летище „София” скочиха за пореден път и станаха почти недостъпни за средния българин, убеди се репортер на Lupa.bg при кратка обиколка на Терминал 2. Надценката е огромна, а самият асортимент - твърде обикновен.

Да хапнеш един сандвич преди полет се оказва истински лукс - най-простият бургер с шунка или луканка с кашкавал струва 8,20 лв. Иначе във всяко бистро в София подобни филии се продават за около 1,60. Обидното към купувачите е, че въпреки солените цени, сандвичите имат отблъскващ и неапетитен вид, хлебчето е очебийно старо, шунката нахвърляна грозно, а опаковката е от долнопробен найлон.

„Не може да предлагаш стока на космически цени с нулев търговски вид.”, оплакват се пътуващите.

Ако случайно ожаднеете, също има проблем. Най-обикновените малки сокчета от 250 мл. струват….4,60 лв. при реална цена около лев и нещо.

Малка минерална вода пък  няма да намерите под 2,50 лв. в нито едно от барчетата и кафенетата.    

Проблем за всеки средностатистически българин е и да пие едно кафе - справка в ценоразписа показва, че най-обикновено еспресо "Кимбо", което е и най-евтиното кафе по родните магазини и заведения, тук се предлага за 4,50.

Ако предпочитате капучино, можете да го изпиете с наслада за 5,30. Толкова струва и безкофеиновото. Гранде капучиното пък е истински удар за джоба - ще ви излезе 6,90.

Най-евтино в менютата на летището е нес кафето - може да си вземете чашка със силната ободрителна напитка само за 4,10.

Най-вероятно заради стряскащите цифри под най-обикновени артикули, отпътуващите за чужбина влизат в ролята на Бай Ганьо и си носят в чантата вода и някоя суха паста или вафла, за да се подкрепят преди полет. „Солено кафе няма да пия, а и сандвичът ще ми се стори горчив. Абсурд да дам 20 лева за кафе, сандвич и сок”, споделиха разочаровани пътници пред Lupa.bg.