Летището във Франкфурт се тресе, служителите работят с фланелки на Айнтрахт!

Днес за Севиля, където е финалът на Лига Европа, излетяха над 50 чартъра с фенове

Спорт
17:30 - 18 Май 2022
5896
Летището във Франкфурт се тресе, служителите работят с фланелки на Айнтрахт!

В страшна еуфория е цял Франкфурт - днес местният Айнтрахт излиза срещу шотландския Рейнджърс във финала за трофея Лига Европа. Голяма част от феновете на тима заминаха преди ден, а днес от летището в града изпратиха над 50 чартъра с привърженици, които ще подкрепят червено-черните на "Рамон Санчес Писхуан".

На всички служители на аеропорта беше разрешено днес да работят по изключение с фланелки на Айнтрахт.

Работниците се сливаха с пътуващите, които бяха облечени с тениски, посветени на финала, а шалове, песни и бира създадоха още допълнително настроение на летището във Франкфурт.

Разбира се, нямаше никакви проблеми, а преобладаваха усмивките и доброто настроение преди излитането. Всички се надяваха днес любимият им тим да има късмет и да донесе трофея в Германия.

Работните места на служители по сигурността и полицията, както и пропускателните гранични пунктове, бяха в цветовете на Айнтрахт Франкфурт, който не е играл голям европейски финал от 1980 година. Тогава черно-белите спечелиха в два мача в изцяло немски сблъсък срещу Борусия Мьонхенгладбах в турнира за Купата на УЕФА.

Тимът, воден в момента от Оливер Глазнер, има още едно международно отличие - Купата на Интертото (1967г.), а един път шампион на Германия през далечната 1959 година, когато във финален сблъсък надиграва Кикерс Офенбах с 5:3 след продължения, и е носител на националния трофея през 2018-та, когато на финала спечели срещу Байерн с 3:1.