Летни емоции! 20-часов концерт в София!

20-ият рожден ден на WeRock.bg ще бъде отбелязан подобаващо след година

Новини
15:32 - 01 Април 2020
1752
Летни емоции! 20-часов концерт в София!

Голям концерт след пандемията! Сайтът WeRock.bg навършва 20 години на 13 август 2021-ва и ще го отбележи подобаващо. 20 български банди за 20 часа на 20 септември по случай 20 години на медията.

Новината беше оповестена в интернет, а посланието беше следното:

"Концертите за рождените ни дни досега винаги са били в началото на есента. Ще спазим традицията и ще възстановим друга традиция. А именно - обявяването на грандиозен септемврийски концерт на националния стадион през септември.

През 2016-та и 2017-та тези концерти обаче не се състояха. Бяха замислени твърде амбициозно, и въпреки че бяха с благотворителни каузи, не се случиха.

Ние ще подходим по-разумно. 20 български банди за 20 часа на 20 септември по случай 20 години WeRock.bg. Всяка група ще има едночасов сет, в който не трябва да присъстват кавъри. Накрая сборна формация от всички банди ще изпълни един единствен кавър - нашият патронен химн - "We Rock" на безсмъртния Ronnie James Dio.

Обявяваме събитието достатъчно рано и започваме да набираме участници. Изискването е едно единствено - съответната банда да има поне един час авторски материал. За да разберете повече подробности, подайте кандидатурата си на имейл [email protected].

Капацитетът на стадиона ще бъде ограничен до 20 хил. души. Ако с наближаването на събитието интересът е по-голям - ще помислим и за повече зрители. Билетите ще струват скромните, но символични, 20 лева. Ако намерим спонсор - всеки притежател на билет ще получи и юбилейна тениска.

Планираме и специални бири по 200 милилитра, като всеки зрител ще може да купи не повече от една такава на цена 20 стотинки. Пивото ще бъде осигурено от една от нашите крафт пивоварни. На щандовете за храни и напитки няма да се продават, да ги наречем "обикновени" български бири. Ще се предлагат само висококачествени вносни, както и родни крафт бири. Но макар да прилича, това няма да е бирен фест, а концерт, с който да отпразнуваме заедно две десетилетия WeRock.bg! Изчакайте само да навършим 200!"