Летящата Козила: Само банки и марки алкохол осветяваха тъмна София

Време е да имаме нормална и простичка украса, да усетим, че сме хора, призова депутатката от ДБ

Новини
14:40 - 12 Декември 2023
11031
Летящата Козила: Само банки и марки алкохол осветяваха тъмна София

След лавината от критики и подигравки за коледната украса в София, или за липсата й в центъра, устатата депутатка ДБ Елисавета Белобрадова без ирония и присмех припомни, че досега само банки, марки алкохол и големи компании са давали своя принос в празничното осветяване на вечно тъмната столица. И призова градът ни да получи една проста, класическа, без излишни изхвърляния коледна украса.       

Ще ми се да кажа няколко неща за украсата на София, а и въобще за украсата в национален мащаб. Постът ми няма никакви скрити послания, нито скрити, завоалирани намеци към украси и хора, които са ги поставили.

Украсата в София десетки години беше абсолютна катастрофа. Катастрофа не на ниво концепция или модеризация, а на ниво елементарно нямане на украса. Дълги години единствената украса в София беше поставяна от банки, марки алкохол и други компании благодарение на които въобще имахме нещо, което извираше от фонтана на президента или висеше по главните ни улици и увенчаваше послания за Терафлу. И пак казвам - благодарна съм, защото само тези компании ни осигуряваха празнична светлинка в тъмната, запусната столица.

След десетки години на гореописаната трагедия е много важно ние да преминем през една проста концепция, а именно ДА ИМАМЕ ВЕДНЪЖ ПОНЕ НОРМАЛНА, КЛАСИЧЕСКА УКРАСА.
Лампички, топки, снежинки, неща, оплетени от елхови клонки, увити в червено, още лампички, дядо Коледовци, хубави къщички, музики, подаръци и много много светлинки от коледен характер.

Това е. Тази администрация имаше един месец и по никакъв начин не може да се погрижи качествено за украсата в София, но догодина София задължително трябва да мине през дори един кратък, едногодишен период на класическа, нормална и светла украса, че да разберем, че и ние сме нормални хора и европейци. Че и ние заслужаваме нещо просто, нормално и хубаво.
Така си мисля.