Летящи гущери живеят край Розуел

НЛО сензацията може и да е дом на древни птеродактили

Мистика
09:21 - 04 Юли 2020
5887
Летящи гущери живеят край Розуел

Инцидентът в Розуел през 1947 г., в резултат на който се смята, че американците са свалили летяща чиния и са заловили извънземно (или дори няколко извънземни), днес се счита за класически НЛО-сюжет, чиято автентичност все още е съмнителна за много хора.

Независимо от това любителите на темата за извънземни и неидентифицирани обекти винаги са били привличани в района близо до град Розуел, щата Ню Мексико. През 2005 г. известният американски уфолог Ник Редферн заедно с телевизиоен екип пристига там за подготовка на поредно предаване.

Екипът решава да започне да снима от планините на Ню Мексико. В тези планини има малка обсерватория, която много добре може да бъде обвързана с темата за извънземните. И докато техническият екип подготвя камерите, уфологът просто се скита, оглеждайки околностите. Така се натъква на местен жител на около 50 години.
От дума на дума човекът пита дали екипът ще снима птеродактилите. Този въпрос толкова шокира изследователя на паранормални явления, че той веднага започва да разпитва местния жител откъде има информация за отдавна изчезнали летящи гущери и защо смята, че те могат все още да живеят тук. Ник Редферн предварително знае, че птерозаврите периодично се наблюдават от хора в една или друга точка на нашата планета. Например, в началото на 80-те години на миналия век са регистрирани цяла поредица от наблюдения на тези уж (преди 140 милиона години) изчезнали динозаври от жителите на Пенинските планини на Великобритания. Подобна информация може да бъде събрана и от историите на новогвинейските туземци.

От разказите на местния жител става ясно, че той като туристически водач не е забелязвал птеродактилите, но няколко пъти туристи му разказвали за това и по-точно как са виждали летящ гущер над тази планина. Водачът разказва много интересни подробности за летящите динозаври и Ник решава да ги използва в телевизионното предаване. Но това не се случва. Само новините за птеродактили над Розуел вече са периодични. Никой не знае дали са истина или измислица. Но пък Ник и екипът му се питат дали при експериментите с извънземни не са възстановени и древни птици и животни. Може това да не е само филмов сценарий.