Левски налива парите от Роналдо в... НАП

На "Герена" пристигна оферта и за Андриан Краев

Спорт
11:39 - 03 Януари 2024
2214
Левски налива парите от Роналдо в... НАП

Левски ще получи 1,6 милиона евро за трансфера на бразилския нападател Роналдо в Ростов. Това твърди руското издание sports.ru в материал относно сделката. Предвижда се всички около 3 милиона лева да отидат в НАП.

От "Герена" искат да облекчат голямата главница към приходната агенция, което ще намали и последващите лихви. Така Левски ще има огромни шансове в следващите седмици да сключи наново споразумение за 3-годишно погасяване на целия дълг, който сега е към 10 милиона лева, но с 3-те милиона лева от продажбата на Роналдо ситуацията ще стане доста поносима.

В понеделник агентът на 23-годишния играч Жулио Сезар Гранха обяви, че двамата ще летят за Турция на 6 януари, където нападателят да премине медицински прегледи, след което официално да парафира с руския тим. Очаква се договорът му да е за 4,5 години, пише "Тема Спорт".

Сумата по сделката ще бъде около 2 милиона евро, но 20% от тях ще отидат за предходния клуб на Роналдо - бразилския Баия. Ростов сложи на масата 1,5 милиона евро за правата на Роналдо, но "сините" поискаха да получат поне още 500 000 евро, за да се съгласят на продажба.

Първоначално това отказа руския клуб, но стана ясно, че интерес още има и очакванията са за подобрена оферта от страна на Ростов. Основната причина е, че отборът се раздели с един от офанзивните си футболисти в лицето на Алексей Йонов. Тимът зимува на десетата позиция в Премиер лигата, като начело на отбора е легендата Валерий Карпин. Преди години в клуба игра бившият футболист на столичани Ивелин Попов, а ЦСКА трансферира нападателя Али Соу.

Андриан Краев може да отърве мъките, които го чакат, ако остане в Левски да тренира само за здраве до лятото.

На „Герена“ е дошла конкретна оферта за него от Турция, като на този етап обаче „сините“ не искат да разкриват повече подробности.

Както е известно, между Краев и „сините“ зее сериозна пропаст. Националът настоява за сериозна заплата от ранга на 30 000 лева, за да поднови договора си, който изтича през лятото, но пък е получил твърд отказ. Краев вече има право да води разговори с кандидати за подписа му.

"Мач Телеграф" твърди, че се е намерил отбор, който иска да го вземе, стига Левски да приеме офертата за него. Самият футболист бил договорил личните си условия.

Очаква се днес шефовете да обсъдят тази тема, както и други, след като стартират работните си дейности.