Левски победи Ружомберок с 2:0

Стратегията на Петър Хубчев проработи

Спорт
22:20 - 11 Юли 2019
3098
Левски победи Ружомберок с 2:0

Давиде Мариани и Паулиньо вкараха през двете полувремена, а Левски направи отлично начало на новия сезон, след като спечели с 2:0 като гост срещу словашкия Ружомберок в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Домакините от Словакия бяха по-настоятелни в атака, докато Левски изчакваше шанса си на контра. Ружомберок създаде първото положение и дори вкара топката във вратата на Милан Миятович, но гол нямаше заради засада на футболиста на домакините.

Левски премина в атака в 36-та минута. Капитанът Живко Миланов, който центрира в наказателното поле и Давиде Мариани засече топката с глава. Швейцарецът успя да прехвърли Иван Крайчирик с удар от малък ъгъл и топката се оплете ниско в далечния ъгъл за 1:0 в полза на "сините".

Паулиньо създаде второто отлично положение за Левски в мача. Бразилецът надбяга защитник на Ружомберок, навлезе в наказателното поле и топката стигна до Хали Тиам, който стреля неточно в аут. Ружомберок пък се задоволи с няколко опасни центрирания и далечни удари през първото полувреме, което завърши с гол преднина за "сините" от София.

Стратегията на Петър Хубчев проработи и през второто полувреме, което започна с нов гол. Ружомберок изпълни статично положение, а топката беше отнета и Станислав Иванов пусна дълъг пас към Паулиньо. Бразилецът надбяга защитата на домакините, финтира вратаря и вкара втория гол за българския тим в 51-та минута.

След попадението на Паулиньо Левски контролираше изцяло играта и държеше стабилно центъра, а следващото чисто положение бе създадено в 81-та минута. Станислав Иванов преодоля няколко играчи на Ружомберок в центъра, напредна към наказателното поле и пусна топката към свободния вдясно Мариани, чийто удар обаче беше спасен от Крайчирик.

В 85-та минута Ружомберок създаде първото си чисто положение, което обаче беше пропиляно с неточен удар на резервата Филип Хашек. Секунди по-късно пък Здравко Димитров направи своя дебют за Левски с номер 11, заменяйки направилия перфектен мач юноша Илия Юруков. Първи минути изигра и Франко Мазурек, който влезе в добавеното време на мястото на автора на първия гол Давиде Мариани.