Левски свиква Общо събрание на 6 юли

Фаворит на сините фенове, дори и без електронно гласуване, е Наско Сираков

Спорт
22:27 - 20 Май 2020
2001
Левски свиква Общо събрание на 6 юли

Управителният съвет на Левски взе решение за свикване на Общо събрание на 6 юли. Ако на първата дата няма кворум, при спазен законов срок от минимум 14 дни, втората дата е 22 юли.

Това обяви изпълнителният директор на “сините” Павел Колев.

“Преди това не можем да го свикаме по закон. Предстои да разберем дали ще получим разрешение да проведем Общото събрание на закрито, Левски има над 1000 акционери. Ако не може, ще го проведем най-вероятно на стадион “Георги Аспарухов”, добави Колев.

За свикване на Общо събрание в първия възможен ден се обяви председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян, цитиран от "24 часа". И описа възможния голям ход на избраника на левскарите без никакви електронни гласувания - Наско Сираков. Ако дотогава има джиро на негово име, “гарантът за разбиване на модела “бащица” Сираков да остави властта на народа, а Общото събрание да го посочи като избраника на “синя” България.

Всъщност, дори да няма джиро към Сираков, ако до датата на Общото събрание Васил Божков няма друга воля, Наско отново ще бъде посочен от акционерите.

Снимка: Георги Палейков