LG показа автоматично разгъващ се GSM (ВИДЕО)

Актуални новини
12:46 - 23 Септември 2022
2255
LG показа автоматично разгъващ се GSM (ВИДЕО)

Преди година LG обяви, че излиза от бизнеса със смартфони и отмени пускането на нови устройства. Един от тях бе смартфон със сгъваем екран, който обаче можем да видим в дълго видео, което беше публикувано онлайн от корейски потребител преди ден.

Изненадващо джаджата изглежда като цялостно устройство. LG беше заявила, че иска да го пусне на пазара до края на 2021 г., а мнозина смятаха тези планове за твърде амбициозни. Видеоклипът показва съвсем готово за продажба устройство - в комплект с опаковка за продажба на дребно и аксесоари.

Предполага се, че компанията е продала останалите конвертируеми смартфони на служителите си - което обяснява откъде идва отмененото устройство във видеото. Разбира се, основното му предимство е екранът.

Размерите му са 7,4 инча от ъгъл до ъгъл, когато е разгънат, и 6,8 инча, когато е напълно минимизиран. Механизмът за разгъване е подобен на този на концептуалния телефон Oppo X 2021, като рамката на телефона на LG се разширява, за да разгъне постепенно гъвкавия OLED екран.

В случая на LG има и дисплей на гърба на устройството, който изглежда може да показва известия. Телефонът изглежда използва сравнително мощен електромотор за разгръщане на екрана. Във видеоклипа това се потвърждава от факта, че може да премести дори малка купчина книги върху маса.

Въпреки това той не е съвършен - когато е разгънат, се виждат гънки в дясната част на екрана на телефона. Не е ясно също така колко издръжлив е дисплеят и на колко сгъвания може да издържи.

Видеото разкрива също, че "кръгчето" на гърба, което някои смятаха за сензор на трета камера, всъщност е четец на пръстови отпечатъци. Над нея са разположени 64-мегапикселова основна камера и 12-мегапикселова ултраширокоъгълна камера. Забавно е, че слотът за SIM картата е скрит на гърба на телефона и се отваря, когато телефонът е разгънат.

Отвътре устройството разполага с процесор Qualcomm Snapdragon 888 (това е флагманът в годината на пускане на устройството), 12 GB RAM, 256 GB памет и батерия с капацитет 4500 mAh.

Въпреки че подразделението за смартфони на LG вече не съществува, доста компании в момента работят по подобни сгъваеми устройства и има голям шанс някое от тях в крайна сметка да се появи на пазара. Освен прототипа на Oppo, споменат по-горе, TCL и Samsung Display също проявяват интерес към технологията.