ЛГБТ бесни - плащат и адвокатските разноски на Милена Славова

Гей активистите са гневни на съда, че не е застанал „на страната на правото“

Новини
22:47 - 11 Октомври 2023
7789
ЛГБТ бесни - плащат и адвокатските разноски на Милена Славова

С решение от вчера Върховният административен съд затвърждава практиката на върховните съдилища в България да отричат съществуването и правото на личен и семеен живот, и на човешко достойнство на ЛГБТ хората в България, жалят се в позиция от ортавизацията, решила да съди известната рокаджийка.

За това съобщава новинарски ЛГБТ сайт.

Иначе компетентните прависти на гей организацията очевидно не са разбрали, че решенията на съда не се коментират, а се изпълняват.

Съдът постанови, че изказването на Милена Славова е лично мнение и не засяга цялата ЛГБТ общност, споделят от ЛГБТ организацията „Действие“.

„Новината идва след серия от правни удари върху ЛГБТ общността в България“,

продължават гей активистите, присвойвайки си правото да говорят от името на цялата общност.

След които решението на ОСГК на ВКС, с което ВКС затвориха пътя на утвърждаване на юридическия пол на транс хората и решението на ВАС, с което отхвърли иска на бебе Сара, въпреки решението на Съда на ЕС, с което трябваше да се съобрази.

„Ние не сме носители на пороци и с организирането си, и участието си в София Прайд, не се натрапваме, а защитаваме правото си да бъдем пълноправни граждани на тази държава. За съжаление, ВАС и Комисията за защита от дискриминация

не могат да го разберат и се страхуват да застанат на страната на правото!“,

коментират от Действие, поставяйки под съмнение компетентността и независимостта на висшите магистратите.

Като допълнение ЛГБТ организацията „Действие“ е осъдена да заплати 270 лева разноски на КЗД и 1500 лева за адвокатските разноски на Милена Славова. По този повод е започнала кампания за набиране на средства. Да видим кое посолство ще се бръкне да покрие разходите.