Лицата на протестите (ГАЛЕРИЯ)

Топ
17:48 - 12 Септември 2019
5507
Лицата на протестите (ГАЛЕРИЯ)

Два протеста "за" и "против" кандидатурата на Иван Гешев се сляха пред Съдебната палата този следобед. Организатор на инициативата против номинацията на Гешев е т.нар. гражданско движение „Боец”, зад което стои банкерът беглец Цветан Василев. Протестът е под надслов „Свобода и справедливост - битката на гражданите”.

Пред Съдебната палата обаче са събраха и хора, които твърдят, че са в защита на Гешев. Те обаче са малцина.

Има жандармерия, а част от служителите на реда носят светлоотразителни жилетки с надпис "Антиконфликт полиция". Те отказват да образуват кордон с обяснението, че организаторът на протеста е изявил такова желание. На очи се набиват дежурните здрави момчета в прилепнали черни тениски. Част от протестиращите настояват, че те са провокатори и не ги искат в редиците си. 

"Що да съм провокатор? Гешев не ми харесва, не ща да е главен прокурор", отвърна татуиран здравеняк, който не пожела да си каже името пред Lupa.bg. Както вече писахме, на протеста са пратени охранители на арестувания бос Миньо Стайков, а на първата демонстрация срещу бъдещия главен прокурор особено активна бе дъщерята на Митьо Очите. Тук днес бяха и роми, вероятно пратени организирано от кмета на Галиче Ценко Чоков, който също има проблеми с прокуратурата.

Снимки: Агнес Методиева