Личен лекар: Всеки с треска е с ковид!

Ковид-зоните на практика не съществуват, категоричен е д-р Валентин Янев

Актуални новини
14:35 - 14 Октомври 2021
3997
Личен лекар: Всеки с треска е с ковид!

Връща се старото положение, когато почти всеки, прекрачил прага на кабинета ми с повишена температура, е с Covid-19. Вървим на зле!". Това каза пред БНР д-р Валентин Янев, личен лекар.

Той подчерта, че при Делта варианта не винаги се губи обоняние и вкус, което прави трудно различаването на коронавируса от грипния вирус, характерен за сезона.

По думите на д-р Янев Covid зоните са добре замислени, късно създадени и лошо функциониращи:

"Тези Covid зони не могат да изпълнят работата, за която са създадени. Трябва да има персонал, да разполагат с рентген, с лаборатория, тестове и лекари. Мои пациенти, които са потърсили помощ в Covid зони, ми казват, че не са получили такава. Пак работата ще трябва да я свършим ние, личните лекари. Covid зоните са нежизнеспособни - трябва да работят, а не само на хартия. Аз не съм усетил облекчение от съществуването на Covid зоните".

 Д-р Янев беше категоричен, че безплатно лечение и лекарства в Covid зони няма, а пациентите всичко се плащат:

"Ако тези хора минат през моя кабинет, аз мога да им направя безплатно рентген и да им пусна безплатно тест, когато подозирам Covid, но това дали става в Covid зоните - не. Т.е. идват пак при нас". 

Лекарят изказа съжаление, че в България се допусна антиваксърски и конспиративни настроения да вземат връх и да разколебаят огромна част от хората да не се ваксинират.