Лидер! България е най-големият износител на проститутки в Европа!

Най-древната професия е абсолютен хит в Сливен - една на всеки 15 жени продава тялото си

Нещо за четене
22:00 - 18 Януари 2020
12387
Лидер! България е най-големият износител на проститутки в Европа!

България е лидер по нещо в Европейския съюз и това е износът на проститутки. Проучване на Франс прес показва, че у нас има една от най-развитите мрежи за проституция на Стария континент.

Агенцията цитира проучване, направено от българска неправителствена организация, според което в Сливен, който има население от около 100 000 души, всяка една от 15 жени на възраст между 15 и 30 години се занимава с проституция.

Организацията е открила, че българските проститутки, които работят в чужбина печелят около 7% от брутния вътрешен продукт на страната, което е еквивалент на страни като Тайван и Южна Корея.

Българските проститутки в чужбина печелят между 900 млн. и 1.8 млрд. евро годишно, което е равно на 3.6% до 7.2% от БВП на България за 2006 година!

Между 18 и 21 хиляди български жрици на любовта работят в цяла Европа - най-вече в страни като Франция, Италия, Испания, Германия, Белгия, Нидерландия и Гърция.

В Германия, която има една от най-развитите секс индустрии в Европа, е известно, че 12.7% от жертвите на сексуална експлоатация са от български произход, докато 1.2% са рускини. В Нидерландия тези проценти са съответно 14% и 10%.

Статистиката показва, че една на всеки десет проститутки търси помощта на полицията.

Франс прес посочва, че процентът на занимаващите се доброволно с проституция, е нищожен. Болшинството от тези момичета са вербувани по един или друг начин, а наред с това са бити, изнасилвани, мамени и заплашвани.