Лидерът на „Единение“ Иван Христанов: В нашата партия няма спусанти „отгоре“

Политика
19:36 - 11 Юли 2023
1061
Лидерът на „Единение“ Иван Христанов: В нашата партия няма спусанти „отгоре“

Имаме екип от около стотина души, като с изключение на съпредседателя Иван Манев, не сме взимали хора от други партии, които са разпознаваеми. Но няма и лица, които са ни спуснати отгоре, коментира днес пред Би Ти Ви лидерът на най-новата политическа формация „Единение". Христанов напусна партията на Кирил Петков и Асен Василев малко преди последните парламентарни избори през април. При тяхното управление беше депутат и зам.-министър на земеделието.


Христанов посочи, че в момента има 2 млн. души, които не гласуват, и 108 000, които избират „не подкрепям никого". "Това е функция на единение на хората, които не припознават в представители във властта темите, в които те вярват, че са важни", допълни той. Христанов обяви, че неговата формация иска да започне да води разговори по важните теми на обществото

По темата „помощ за Украйна" обяви, че трябва да се търси национален консенсус, като акцентът е върху хуманитарната помощ. Що се отнася до въвеждането на еврото, Иван Христанов е на мнение, че разговорът трябва да се води експертно, а не популистки.