Лидерът на БСП: Народът ни е поробен от свои

Политика
12:30 - 26 Септември 2020
3294
Лидерът на БСП: Народът ни е поробен от свои

В България се установи авторитарна власт, която разгражда държавността. Държавата е превзета от малцина, народът е поробен и държан от свои - този модел трябва да бъде сменен!

Това обяви от трибуната на 50-ия конгрес на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя беше категорична, че промяната в Конституцията, която предлага ГЕРБ, само ще затвърди тази авторитарната власт.

„БСП ще се противопостави с всички сили на това! ГЕРБ няма да получат в подкрепа нито един глас от депутатите на „БСП за България“, закани се Нинова.

„Докато други мълчаха, ние 4 години показвахме уродливите прояви на властта. Защото разбрахме предизвикателствата на нашето време“,

продължи с анализа соцлидерката. Тя посочи, че задкулисни икономически кръгове си имат политици от всички цветове.

„ДПС виждат изход от ситуацията чрез експертно правителство – гръбнакът на което да бъдат ГЕРБ и БСП. Бойко Борисов последните дни казва същото. Патриотите и те се съгласиха с тази теза. Тройната коалиция, която досега управляваше скрито, иска да продължи да управлява. Кой им липсва за този комфорт - БСП има липсва“, заяви още Корнелия Нинова.

Тя обаче се зарече, че БСП няма да влиза през задния вход във властта за 5 месеца. „Ще влезем за 4 години, ако народът реши!“, обяви Корнелия Нинова.

Тя посочи, че днес едни търсят безпроблемно излизане от властта, други – бързо влизане, трети – да бъдат балансьори. „Нашата цел е друга – да дадем стабилност на България“, каза председателят на БСП.

Нинова беше повече от ясна, че изходът е един - нови избори, нова легитимност, дадена от суверена, на когото той реши. "Ние подаваме на ръка на всички ляво мислещи, родолюбци, на всеки, който е готов да работи за Отечеството. И насочваме този фронт към истинската промяна на България", каза в заключение лидерът на БСП. 

Снимки: Агнес Методиева