Лидерът на БСП сдава поста на 12 август

Борисов развързва кесията заради протестите, каза Нинова

Топ
12:07 - 04 Август 2020
2209
Лидерът на БСП сдава поста на 12 август

Някои от службите в администрацията се нуждаят спешно от тези бонуси. Но не се прави така! Този подход на Борисов ни е познат  – когато е притиснат от протести, развързва кесията и раздава пари.

Това коментира председателят на БСП Корнелия Нинова по повод решението на Министерски съвет да увеличи с 30 % заплатите в администрацията. „Това се прави с актуализация на бюджета, приета от Народното събрание – ясно, с приоритети и с възможност и опозицията да прави предложения”, добави лидерът на социалистите.

Междувременно тя нарече репресия съдебното решение срещу Румен Овчаров. „Вярно, че решението е само на първа инстанция. Но на първо четене прави впечатление двойният аршин в правораздаването – присъдата му е за нещо преди повече от 10 г. В същото време днес никой не повдига въпроса за търсене на отговорност на финансовия министър Владислав Горанов за щети от 700 млн. лв., нанесени по негова вина на държавата”, аргументира се Нинова. 

Лидерът на БСП съобщи официално, че се кандидатира за председател на партията, като по време на предизборната кампания от един месец ще бъде замествана от Владимир Москов. Общият брой на номинираните за поста е 52-ма. До 6 август те трябва да обявят дали ще участват в състезанието или не.