Лидерът на ДБ към Тошко: Когато не знаеш какво правиш - Христо Иванов ти е виновен

Политика
12:08 - 27 Август 2021
2552
Лидерът на ДБ към Тошко: Когато не знаеш какво правиш - Христо Иванов ти е виновен

Лидерът на ДБ Христо Иванов продължи парламентарния сериал с размяната на реплики между него и Тошко Йорданов от ИТН. "За всичко съм виновен аз. Когато не знаеш какво правиш - бориш се с ГЕРБ със същите методи: липса на демократичност, авторитарност, Христо Иванов е виновен".

С тези думи съпредседателят на "Демократична България" в парламента отговори на зам.-шефа на ИТН Тошко Йорданов, че той е виновен да се стигне до връчването на трети проучвателен мандат за кабинет. 

"Аз в диалози с г-н Йорданов няма да влизам. Единственото нещо, на което се надявам, е някъде - на някакво ниво в "Има такъв народ" - да се направят сериозни изводи и в следващия парламент да си променят подхода.

С авторитаризъм, с желание с 65 гласа да вземеш всичко и да обявиш, че всички останали ти искат нещо, когато ти им искаш подкрепа... Ти искаш подкрепа, но обвиняваш останалите, че те ти искат нещо.

Това е абсолютна рецепта за катастрофа, която наблюдаваме в действие. Нека избирателите да преценят кой е виновен", коментира той пред медиите в кулоарите на Народното събрание.