Лидерът на македонското ВМРО изтрещя: В София ще ни разпарчетосат

Българите отдавна са продали своя ген на дявола, хули Христиан Мицкоски

Общество
17:33 - 28 Ноември 2020
1936
Лидерът на македонското ВМРО изтрещя: В София ще ни разпарчетосат

"В София ще бъде разпарчетосана Македония”. Това твърди лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски по време на протест пред сградата на правителството в Скопие по повод интервюто на премиера Зоран Заев пред българска агенция, в което той се обяви за приятелство и добросъседство, информира БГНЕС.

“Имам информация, че този уикенд в София Македония ще бъде разпарчетосана. Там се преговоря за нашата идентичност. От утре да започнем внимателно с блокадата на Македония, всеки ден. Да не позволяваме тези хора да ни продават вярата, нацията и кожата. Те отдавна са продали своя ген на дявола”, каза Мицкоски.

В речта си Мицкоски използва най-различни обиди срещу България и “нейното фашистко минало”, за което трябвало да паднем на колене. В речта му имаше и расистки намеци, които са в директно противоречие с принципите на ЕНП, в която членува неговата партия. Участниците на протеста носеха и знамена със символа от Вергина, което е в директно противоречие с международния договор от Преспа подписан от РСМ и който позволи членство на страната в НАТО. Част от участниците носеха и плакати с цитати от Ленин.