Лидерът на "Възраждане" влезе в съдебната зала

Политика
15:23 - 27 Септември 2021
3758
Лидерът на "Възраждане" влезе в съдебната зала

Започна делото срещу лидера на "Възраждане". Костадин Костадинов е обвинен във всяване на смут и паника с изказване в телевизионно интервю през март миналата година. В знак на подкрепа по време на цялото заседание пред залата го чакаха негови привърженици.

Лидерът на "Възраждане" е обвиняем и заради изказване за липсващо голямо количество млечни продукти от държавния резерв.

Оказа се, че те наистина липсват и има издадени осъдителни присъди. Държавният резерв е водил дело срещу фирмата, която е собственик на складовете, в които се съхраняват тези количества. Нещо повече - впоследствие се оказа, че липсват не десетки, а стотици тонове, по думите на самия шеф на държавния резерв, обясни Костадин Костадинов.

Той посочи, че следващото заседание по делото ще бъде на втори декември, когато се очаквало да бъде разпитан шефа на резерва.

Костадинов допълни, че иска бързо решаване на делото и че в случая трябва максимално да бъдат разгледани всички гледни точки. Според него е обвиняем, защото казва истината.