Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки: Политиците са ваши служители, не господари

Политика
12:49 - 12 Ноември 2021
3689
Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки: Политиците са ваши служители, не господари

Веселин Марешки е лидер на партия ВОЛЯ и водач на листата на партията във Варна. Роден е през 1967 г. в морската столица. Висшето си инженерно образование започва да учи в руската столица Москва, където следва 3 години, след което се връща в България, за да се дипломира в Технически университет - Варна. През 2004 г. придобива специалност „Здравен мениджмънт“ в Икономическия университет в морската столица.

През 1991 г. основава аптеки “Марешки”, през 2015 г. отваря първата от верига бензиностанции “ВМ Петролеум”. Създава движение ВОЛЯ в края на 2016 г., след като на президентските избори през същата година получава 11,17% или подкрепата на 427 660 гласа. На изборите през 2017 г. ПП ВОЛЯ се пребори за 12 места в парламента. Бил е зам.-председател на Народно събрание на Република България. Семеен, с две деца.

- Г-н Марешки, с какво се отличи тази предизборна кампания?

- Със страха. Това е думата, превзела живота на милиони хора, не само в България. Но у нас се усеща силно. Предстоят избори в условия на тотален страх- за живота, за здравето, за бъдещето. Страх за сигурността, страх за доходите,  страх от това как ще мине зимата до това какъв свят се очертава за децата ни.

Страхът се е вселил и в много от кандидатите за власт – защото ако ги изритате, са загубени. Защото са некадърни и са уплашени от поразиите, които създадоха и които не знаят как да оправят. Тези избори са избори на хаоса, некадърността, безхаберието, родоотстъпничеството. Радев, БСП  и всички останали ни върнаха в годините на Виденов, ако не и по-зле.

Сред политиците няма разум, няма диалог, няма разбирателство - защото настина тези всичките са маскари! Този път великият Алеко е много прав! Чувате ли ги само какви думи използват едни срещу други: българоубийци, дебили, мутри, крадци, чекмеджета с пачки, измамници, родоотстъпници, предатели, лигльовци, безпомощни паразити, диктатори и какво ли още не. Цитирам ви истински заглавия от новините!

Не се разбират, защото сред тях няма авторитети да поемат отговорност, защото са еднакви и ламтят за едно и също- кой да застане до държавната каца с мед, да лапа с черпака и да разпределя лъжички за останалите от кликата му.

Техният метод на действие е един - тормоз! Пет години не спряха да ме тормозят по всякакви начини, защото не съм като тях. Защото съм на страната на народа си. Искат да ме принудят да грабя като тях. Но не могат да ме пречупят. Доказал съм го!

- Всички говорят за задкулисие, за зависимости. Това ли определя политиката у нас?

Явно да. Издигат зависими хора. Не мога да повярвам, че в 21 век, 32 години след края на тоталитаризма, ние още се борим с влиянието на ченгета от ДС, че доносници, които са топили колеги и приятели, днес се представят за стожери на морала, издигат свои кандидати и ни ги пробутват като чисти монети.

В другите бивши социалистически държави отдавна са забравили това минало. У нас то още изпълзява от сенките преди избори, за да внуши на хората, че от тях нищо не зависи, че има задкулисни кукловоди, които са всесилни!

Няма да са всесилни, ако народът най-после повярва в себе си и ги смачка. Те са страхливци. Затова манипулират народа със страх и мизерия. Загрижен и уплашен как да изхрани семейството си, българинът не се замисля кой го управлява. Това му е далечна грижа. Ето защо половината сънародници пак няма да отидат до урните.

- Какво е решението?

- България ще тръгне напред само тогава, когато българите изгонят от политиката всички, които са се изреждали на власт. Заедно с техните марионетки, които сега ни пробутват като нови „спасители”. Предстоящите избори ще са фалш, измама, манипулация. Господарите на сенките сменят лицата на предната линия, за да ви внушат, че имате избор и че правите промяна. Чуйте ми думата. Ако си ги изберете пак същите, след няколко месеца отново ще бъдете разочаровани. Колко още от времето си, колко още от  живота си ще им подарявате?! Колко поколения българи трябва да бъдат сринати до отчаяние, за да се събуди Юнакът Балкански и да удари по масата?!

Мен ме е срам да гледам нивото в президентството, в парламента, в правителството. Това ли заслужаваме: некадърност, алчност, крадене, зависимости, липса на мъжество и на патриотизъм?!

България е превърната в бедна територия за употреба от чужди посолства. Богатствата ни са разграбени от чужденци, а народът е гладен. Природата ни е съсипана, защото корумпираните властници я продават за отровни отпадъци. Ядем некачествена храна, произведена къде ли не, а нашите плодородни земи пустеят, защото някой краде субсидиите.

Да изброявам ли още? Нима сте доволни да ви подхвърлят по 50  -100 лева към пенсии и заплати, а те да крадат милиони?! Нима сте доволни да броите левчетата си в магазини и аптеки, заради спекулата с цените? Нима сте доволни да ви съдират кожата през горивата? Българският народ не заслужава това унижение! Заслужава  нормален човешки живот, а не подаяния!

32 години реформи и накрая - мизерия! Това е резултатът от работата на БСП, ДПС, СДС, ГЕРБ, измислената градска десница. Това ще е резултатът и от овластяването на новите „спасители”. Защото не ги слагат да работят за народа, слагат ги да обслужват скритите им господари. А вие сте им нужни по избори за параван. За да имитират демокрация.

- Как ще убедите хората в неделя да отидат до урните?

- В живота няма много шансове. Птичето на късмета кацва един път на рамото. Ако сега си ги изберете пак същите, ще им дадете нова сила да ви мачкат. Не вярвам да искате това. Трябва да се събудим и да разберем, че няма да дойде месия, който да ни оправи! Решението е в ръцете на всеки един българин! Най-лесно властта се критикува на маса и в социалните мрежи. Най-лесно е да кажеш – от мен нищо не зависи. Мъжеството е да излезеш и да си отстояваш правата като човек с достойнство. Човек е голям или малък в зависимост от неговата воля!

Всеки, идвал на власт, смята българите за подчинени, за рая, която му е длъжна. Аз мисля точно обратното- властта е начин да служиш на народа. Докато не изберете политици, които мислят така, никой няма да се погрижи за вас.

На изборите всички вие си назначавате служители, а не господари! Нека този път да изберем почтените професионалисти, доказали се в живота с реални резултати за вас, за всички българи, хора,  които са ви помогнали да живеете по-добре, а не които са ви ограбвали и лъгали. Сега е моментът да се погрижите за бъдещето на децата си – дайте им шанс да остават в една уредена, просперираща страна, а не да последват пътя на хилядите емигранти!

Не наказвайте провален политик, за когото сте гласували преди, като сега гласувате на сляпо за който и да е в списъка, защото така наказвате само себе си. Гласувайте ЗА, а не против!Дайте гласа си в подкрепа на почтеността, родолюбието, на доказания професионализъм!

- Вие с какви обещания излизате пред избирателите?

Аз никога не съм давал празни обещания - каквото съм казал, съм го изпълнил – знаят го милионите българи, които всеки месец се доверяват на моя бизнес. Да помагаш на толкова хора, да създадеш препитание за семействата на 4 000 души, да устоиш 30 години на ударите на системата, не е лесно. Затова ние от ВОЛЯ сме толкова калени в битки и знаем как да преодоляваме всякакви кризи. Защото сме непоклатим отбор от хора на действието, на действащия патриотизъм. За нас най-важното е резултатът и то този, който е в интерес на всички българи!

Не оставяме един проблем да стои нерешен с години! Действаме бързо и ефективно. Точно това се очаква от политиците, но досегашните показаха, че нямат тези качества, защото са кабинетни проекти, лабораторни политически експерименти.

Нека сложим край на опитите с народа. Достатъчно търпяхме. 10 ноември остана в историята ни като датата на подмяната - защото всички мислехме, че скъсваме с миналото и за няколко години България ще е раят на Балканите. Но планът на задкулисието е бил друг- да ограбят народните богатства и да оставят народа да тъне в мизерия. Вече всички го осъзнаха.

Сега идва 14 ноември  -нека този ден да бъде датата на българското Възраждане, на истината, на народната воля за истинска промяна и достоен живот. Дължим го и на себе си, и на поколенията след нас. Нека им дадем пример за решителност и най-вече за нетърпимост! Превърнете страха в смелост! За да се гордеете със себе си и с избора, който вдругиден ще направите.

Не пропилявайте тази безценна възможност! Нека Бог да благослови делото ни, защото то е за доброто на България и целия български народ!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ