Лидия пее на „София Прайд“

Певицата ще представи някои от най-големите си хитове пред публиката на звездния концерт, който миналата година събра над 12 000 души

Нещо за четене
17:55 - 17 Юни 2024
5782
Лидия пее на „София Прайд“

Фолк певицата Лидия ще бъде част от концерта на София Прайд 2024 на 22 юни на площад Батенберг, съобщиха организаторите на събитието. Младата изпълнителка е едно от най-актуалните имена на българската фолк сцена. Тя ще представи някои от най-големите си хитове пред публиката на звездния концерт, който миналата година събра над 12 000 души.

Новата локация, площад „Батенберг“, ще бъде домакин на концерта. Събитието е със свободен вход, предхожда мирното протестно шествие и събира на сцената си едни от най-големите музикални звезди в България. Вратите на София Прайд ще отворят в 14:00 часа, а концертът ще започне в 16:00 часа с изпълнение на млади таланти. Мирното протестно шествие по улиците на София ще се проведе веднага след концерта. Организаторите отново ще дадат възможност на млади артисти да се изявят и да пеят пред хиляди, а жанровото разнообразие е ключов приоритет за тях.

София Прайд за поредна година ще има и своето официално афтър парти. То ще се проведе в Топлоцентрала и ще посрещне популярните DJ-и дошли специално за събитието от Берлин и Амстердам – Lovefoxy и Everil Kills. Билети за партито все още са налични, а вратите на събитието ще отворят в 22:00 часа.

Фокусът на 17-ото издание на София Прайд ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развитието на българското общество. Кампанията „България е и нашият дом” тази година ще покаже ценностите и хората, които ни обединяват, а не разделят. Осем успели в своята сфера професионалисти застават с лицата и имената си на билборди в София като част от кампанията. Сред тях има кардиолог, ветеринар, юрист, учител по народни танци, социален педагог и медицински работник.

Историите им ще бъдат разказани дигитално в профилите във Фейсбук и Инстаграм на София Прайд в следващите дни.