Лидия Шулева: Кабинетът да помогне на хората под линията на бедност

Новини
08:07 - 03 Август 2022
2530
Лидия Шулева: Кабинетът да помогне на хората под линията на бедност

Хубаво е, че министър-председателят има доста богат опит в социалната сфера, а има и вицепремиер социален министър. Така че не малка част от мерките, които ще предприеме това служебно правителство, ще бъдат насочени именно в социалната сфера.

Това каза бившият социален министър Лидия Шулева по Нова Тв.

Това, което мога да кажа веднага, е че една от основните задачи, с която според мен новия кабинет трябва да се занимае и да определи, е да разшири кръга на хората, които имат нужда от енергийно подпомагане, каза още тя. За миналата година този кръг беше относително по-малък, но ние всички знаем, че групата, която има нужда от такова подпомагане, е много по-широка и имайки предвид на нещата, които като социален министър Гълъб Донев направи в предишното правителство служебно на президента, аз смятам, че би могъл да вземе като отправна точка помощта към хората, които са под линията на бедност, а те са много повече от тези които са обхванати от енергийното подпомагане.

Обхватът на енергийно бедните е много по-голям, но поне всички хора, които са под линията на бедност, би следвало към всички тези хора да е една от първите мерки, които те трябва да разгледат, обсъдят и приемат, защото това ще подкрепи именно най-уязвимата група от населението по отношение на отоплението, допълни Шулева.