Лигавите „Семейни войни“ потопиха Цветанка Ризова

Ужасно нисък рейтинг заплашва свалянето на "Лице в лице" от ефира

Топ
15:55 - 05 Август 2024
3309
Лигавите „Семейни войни“ потопиха Цветанка Ризова

Работата на Цветанка Ризова в bTV е под сериозна заплаха. След 12 години в ефира с предаването си „Лице в лице” тя може да слезе от екран заради катастрофален рейтинг.

Предаването ѝ убедително губи състезанието с Нова ТВ, което въпреки всички професионални качества на водещата, може да ѝ струва ефира.

„Лице в лице” този сезон е било истинска рейтингова дупка в програмата на bTV. Публицистичният формат е изгубил състезанието със забавно-развлекателните си конкуренти в Нова телевизия.

Става въпрос за шоуто „Семейни войни”, която се излъчва на гърба му. В bTV открай време пълнят програмата си от 5 часа следобед с 20-минутни новини, а след това – 40-минутното „Лице в лице”, в което се разисква важни и актуални теми от деня. През това време Нова телевизия предлага на зрителите развлекателното състезание „Семейни войни”, с което много от тях се разтоварват от напрежението, натрупано на работното място точно преди да седнат пред телевизорите.

Оказва се, че шоуто с водещ Цецо е в пъти по-предпочитано в сравнение с Цветанка Ризова. В същото време коментарното следобедно шоу на Нова „Пресечна точка” не може да се оплаче от липса на фенове. То се излъчва точно преди „Лице в лице” – от 16:10 часа всеки делничен следобед. На гърба му bTV предлага турски сериал, който по никакъв начин не привлича аудиторията на Нова.

Каква е причината за тези проблеми в рейтинга на Цветанка Ризова при положение, че никой не оспорва професионалните ѝ качества?

Има две възможни обяснения: или форматът е скучен на зрителите, или го проваля конкуренцията със забавно-развлекателното шоу „Семейни войни”, пише "Уикенд". Последното пък означава, че „Лице в лице” не е позициониран добре в програмната схема. И в двата случая засегната е Цветанка Ризова, която може да остане без ефир от есента.

От bTV едва ли ще я уволнят, но може да ѝ вземат предаването и да я насочат към позиция зад кадър. Може да я направят продуцент в новините или в някое актуално предаване като например „Защо, господин министър”, а може и да ѝ предложат да се изявява в някой от многобройните сайтове на медийната група. Какво ще излъчват на мястото на „Лице в лице”, все още не е ясно.

Цветанка Ризова започва работа в това предаване през есента на 2012 г. Първоначално води заедно с Димитър Цонев. След като той напуска телевизията, за да се върне в БНТ, където минава почти цялата му кариера, Ризова остава сама пред камерите. Преди bTV тя работи в сходно предаване в Нова ТВ – „На четири очи”.