Лили Иванова пее на Икарите

Естрадната прима ще представи новата си песен "Главна роля"

Култура
12:15 - 15 Март 2019
1896
Лили Иванова пее на Икарите

За първи в историята на театралните награди "Икар" Лили Иванова ще бъде специален гост на церемонията, която ще се състои в Международния ден на театъра – 27-ми март. Идеята и поканата за това са на Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България, чийто дългогодишен член е самата Лили Иванова.

По време на събитието ще бъде и премиерата на най-новата песен на примата - “Главна роля”. Тя е по музика на Артут Надосян, текст на Иван Тенев и аранжимент на Ангел Дюлгеров.

Събитието се реализира с подкрепата на Столична Община, a всички приходи от билети за церемонията постъпва директно в Здравния фонд на Съюза на артистите в помощ на нуждаещите си артисти и хора на изкуството.

“За мен е чест и голяма отговорност да приема поканата за участие в церемонията "Икар" и с това да подкрепя инициативата за набиране на средства за подпомагане на нуждаещите се хора на изкуството. Благодаря на г-жа Фандъкова и екипа й от Дирекция “Култура” към Столична Община за отношението както към това събитие, така и към мен лично като артист, за сериозната подкрепа във връзка с двата поредни концерта, които предстоят на 8-ми и 9-ти декември. И това не е всичко - ще имаме още новини...”, сподели в четвъртък Лили Иванова на среща със столичния кмет.

Преди няколко години Христо Мутафчиев участва в клипа на Лили Иванова към песента й "Поетът".