Лили Иванова с поклон към Парцалев: Той е безсмъртен!

Култура
00:17 - 16 Юни 2021
7871
Лили Иванова с поклон към Парцалев: Той е безсмъртен!

Лили Иванова се поклони пред таланта на Георги Парцалев, публикувайки емоционален пост във фейсбук минути след настъпването на 16 юни - деня, в който преди 96 години се ражда големият актьор.

"На този ден е роден безсмъртният Георги Парцалев, когото имах щастието да познавам лично! От съвместната ни работа разбрах, че великият Актьор е и велик Човек! Преклонението ми пред Актьора и Човека ме накара да помоля големия български скулптор Георги Чапкънов да го обезсмърти в статуетка, която се намира в моя дом! Поклон пред големия Георги Парцалев!", написа естрадната прима и сподели снимка на статуетката на Чапа.


През последните години певицата често споделя в свои интервюта, че за нея най-великият български артист, с когото е работила и пътувала, е Георги Парцалев. "За мен той е най-великият в тази държава", смята тя. "По-голям фаворит от Георги Парцалев не съм имала в живота си", изповяда се примата преди две години в интервю по БНТ. "Той можеше да играе всичко - можеше да играе принц, граф, просяк, селянин. Всяка роля играеше перфектно", добави знаменитата певица пред журналиста Георги Любенов. Лили Иванова недоумява защо толкова години никой не говори за великия Георги Парцалев.

В свои публикации в социалните мрежи естрадната прима определи комика като "невероятен талант, истински бохем и аристократ по душа".