Лили Иванова си купи кокошки

Пернатите не живеят в двора на кооперацията й на елитната столична улица „Оборище“, а са дадени за отглеждане в екоферма край София

Нещо за четене
14:09 - 15 Септември 2023
10739
Лили Иванова си купи кокошки

Лили Иванова е горда собственичка на 15 кокошки от елитната порода „Шуменска черна“. Пернатите не живеят в двора на кооперацията й на елитната столична улица „Оборище“, нито пък в лъскавия й просторен мезонет, а са дадени за отглеждане в екоферма край София. Тя се стопанисвала от познати на примата на българската естрада, която поела ангажимента да изпраща на птиците чували със зърно. В замяна на щедростта си към кокошките Лили получава ежеседмични доставки до дома си с еко яйца от птиците, които били свободно отглеждани и щастливи.

Вечната Амбър е изключително педантична по отношение на храненето си, на което дължи перфектното си здраве и форма, макар да гони 90 години. Лили не консумирала абсолютно никакви продукти с неясен произход. Колкото и оскъдна да е храната в спартанската й диета, задължително трябвало да бъде био и екологично чиста. Яйцата са сред любимите й неща за хапване, особено след като преди близо десетилетие тя си направила специален тест за хранителна толерантност, който показал, че можела да консумира на воля яйца и сирене и нямало никаква опасност да напълнее. Организмът й ги усвоявал напълно, а освен това си набавяла и необходимите количества калций, защото страдала от ревматизъм и костната система на нейната възраст малко по малко я предавала. Освен е яйца и сирене певицата се снабдявала и с био суджук от Еленския Балкан, който хапвала само веднъж в месеца. „Не съм вегетарианка, но не съм яла колбаси от у 1998-а, защото не знам какво има в продукта“, сподели преди пандемията Иванова. Днес певицата си позволявала Само сушената мръвка, и то рядко.

Най-много от всичко Лили обичала черен шоколад и мед, защото й давали енергия за сцената. През другото време системно гладува. „Сутрините си, които при мен са в обедно време, започвам с топла вода, лимон и хубави мисли. След това се отдавам на гимнастика, разглеждам графика си и чак след 15 часа хапвам нещо малко. По принцип не съм лакома, това не е черта от характера ми. Аз така и така се лишавам постоянно от сладки неща. Торта ям само на рождения си ден, но това е моят избор. Никога не се оплаквам и не правя от това трагедии. Всъщност човек винаги трябва да се лишава от нещо в името на друго“, категорична е Лили. От едно нещо обаче тя не би се отказала никога - нейния любим мед. От известно време насам той се произвежда специално за нея в кошери, сглобени от стари военни сандъци. Самата звезда се похвали, че до дома си освен яйца получава ежеседмично и безценния дар - по няколко буркана със сладкия еликсир, произведен в сърцето на Родопите. Те идват чак от пчелин във високопланинското село Равногор, разположено близо до Брацигово. Кошерите се намират на място, което е разположено на повече от 1300 м надморска височина.

Родни учени казват, че там климатът е уникален, въздухът - невероятно чист, а освен това в годините назад в района са били забелязвани и НЛО посещения.