Лили Иванова засенчи Малкович: Примата пее в Народния, пусна билети по 500 лева

Естрадната легенда ще изнесе бутиков концерт в театъра на 19 май

Култура
11:11 - 24 Март 2023
8569
Лили Иванова засенчи Малкович: Примата пее в Народния, пусна билети по 500 лева

Лили Иванова заби в земята холивудската звезда Джон Малкович по цени на билетите. Естрадната прима изненадващо в петък сутринта обяви, че ще има бутиков концерт в Народния театър "Иван Вазов" на 19 май от 20 часа, като най-скъпите билети за събитието са по 500 лева.

Така Иванова е на път да засенчи Малкович, за чието гостуване в Народния най-скъпите билети бяха по 400 лева.

Цените на пропуските за изявата на Лили в Народния са от 100 до 500 лева, показа проверка на Lupa.bg. С решението си да изнесе специален концерт в театъра и да пусне билети, които са по джоба само на богаташите, Иванова отново демонстрира, че е номер 1 на естрадната сцена у нас. Досега такива високи цени на билетите не е имало за нито един концерт на български, а дори и на чуждестранен изпълнител. 

Вероятно на концерта на Лили в театъра няма да могат да дойдат верни почитатели от нейното поколение, тъй като това означава да си купят билет срещу месечната си пенсия. Имайки предвид обаче че интересът към концертите на естрадната прима винаги е голям, най-вероятно и сега билетите ще свършат много бързо, въпреки космическите цени. Билетите за Малкович бяха изкупени за минути, макар че не бяха за българските ширини.

Най-евтините билети - тези по стотачка са на последния ред на втори балкон. Най-скъпите от по 500 лева се продават за три реда на партера, които са централни и се смятат за най-престижни като места и са с най-добра видимост.

Цените за централните места на престижния първи балкон са по 250 лева. Най-много билети са пуснати на цена от 300 лева. Те са за местата на почти половината партер на красивата ярко червена-златна театрална зала.

През февруари изпълнителката на "Детелини" обяви национално турне. С 15 концерта в 13 града в страната стартира Националното "ТУРНЕ 2023" на Лили Иванова. Първият концерт ще бъде на 10 май в Благоевград, това обяви самата певица в социалната мрежа.

Схема на залата на Народния театър и цени на билетите за концерта на Лили Иванова

За 7 месеца Лили Иванова и екипът й ще изнесат концерти в най-големите зали в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Плевен, Хасково, Добрич, Благоевград, Враца и Созопол.

На 15 и 16 декември тя ще зарадва софийската публика с два последователни концерта в зала 1 на НДК.

През 2022 година Лили също направи турне и обиколи много градове в страната. Научавайки за предстоящото турне и през тази година много от почитателите й я определиха за неповторима и недостижима.