Лили печели 200 хиляди от концерта си в Народния театър

Естрадната прима прибира и 40 бона за една вечер от продажбата на своята книга-изповед

Култура
08:00 - 19 Май 2023
5714
Лили печели 200 хиляди от концерта си в Народния театър

Лили Иванова ще спечели около 200 000 лева само от бутиковия си концерт в Народния театър, който е тази вечер, показа проверка на Lupa.bg. Както сайтът първи съобщи още преди два месеца естрадната прима заби в земята холивудската звезда Джон Малкович по цени на билетите, като пожела най-скъпите билети за събитието да са по 500 лева. Така тя засенчи дори Малкович, за чието гостуване в Народния най-скъпите билети бяха по 400 лева.

С решението си да изнесе специален концерт в театъра и да пусне билети, които са по джоба само на най-богатите българи, Лили отново демонстрира, че е номер 1 на естрадната сцена у нас. Досега такива високи цени на билетите не е имало за нито един концерт на български, а дори и на чуждестранен изпълнител. Концертът на примата в голямата зала на Народния, която събира 800 души, бе разпродаден напълно още преди няколко седмици.

Това означава, че при средна цена на билета от 250 лева Лили от раз печели 200 000 лева.

Най-евтините билети - тези по стотачка са на последния ред на втори балкон. Най-скъпите от по 500 лева се продаваха за три реда на партера, които са централни и се смятат за най-престижни като места и са с най-добра видимост. Цените за централните места на престижния първи балкон са по 250 лева. Най-много билети са пуснати на цена от 300 лева. Те са за местата на почти половината партер на красивата ярко червена-златна театрална зала.

Отделно тази вечер за пръв път от името на певицата ще бъде продавана и нейната току-що издадена луксозна книга с твърди корици и много снимки "Лили Иванова. Моят личен дневник“, чиято цена е 50 лева. Предполага се, че почти всички 800 вип присъстващи на бутиковия концерт ще си купят и книгата й и така певицата ще сложи в джоба си още 40 000 лева.

Изпълнителката на "Детелини" отдавна управлява сама бизнеса си чрез фирмата си LI. За наема на голямата зала на Народния театър тя ще плати около 20 000 лева. Със сигурност естрадната икона плаща солидни хонорари на своя екип и на музикантите от нейния оркестър. Така или иначе обаче самата Лили Иванова може да се радва на печалба от 200 хиляди лева само от изявата си тази вечер в Народния театър.