Линда пак кастрира бездомни котета (Снимки)

Бившата премиерша редовно бори популацията на улични животни

Нещо за четене
16:53 - 05 Юли 2024
5225
Линда пак кастрира бездомни котета (Снимки)

Линда Петкова кастрира поредната група от бездомни котки. Бившата премиерша редовно бори популацията на бездомни животни и участва в кастрирането на котки. Тя редовно се хвали с делата си на страницата си във фейсбук. Заедно със свои приятели и организацията „Четири лапи“, Линда прибира четириногите от улицата, води ги на ветеринар където ги кастрират, след това ги ваксинират и ги пускат на свобода.

"Ден за хващане и пускане, 3 щастливи, здрави момичета, много по-малко мъничета, и нашият Сами" - написа канадката във фейсбук, видя Lupa.bg.

„Кастрацията е единственият хуманен начин да се намали популацията на бездомните котета по улиците. Поколението на само една некастрирана котка може да достигне до 180 котета в рамките на нейния живот. Нарастващата популация води до много страдание за животните. Повече от две трети от тези родени на улицата бебета не оцеляват повече от няколко седмици, а майките им също често губят живота си, опитвайки се да  отгледат малките. Всичкото това страдание може да се предотврати с навреме на кастрация“, пише Петкова в социалните мрежи.