Лингард: В Юнайтед давех депресията в алкохол

Спорт
17:50 - 16 Ноември 2022
2838
Лингард: В Юнайтед давех депресията в алкохол

Полузащитникът на Нотингам Форест Джеси Лингард говори публично за проблемите си с психичното здраве по време на престоя си в Манчестър Юнайтед, признавайки, че се е поддал на алкохола и не му е било комфортно да бъде играч на „червените дяволи“ с огромните очаквания, които е имало към него.

„Говорих с хора и просто казвах: „Да, добре, да.“ Нищо не ми повлия, от едното ухо влезе, от другото излезе. Бях без емоции. Просто исках да си седя вкъщи и да пия малко, за да изчезна болката“, коментира Лингард пред „Гардиън“.

„Обикновено не го правя. Но когато разбрах, че постоянно пия алкохол преди лягане, знаех, че съм в лоша ситуация. Не беше драматично пиене, но пиех, за да изкарам седмицата“, добавя той.

Лингард признава, че за него „дъното“ е било при победата с 3:0 срещу Дарби Каунти за ФА Къп през март 2020 г., когато е освиркван от феновете на Манчестър Юнайтед. След това той е трябвало да се грижи за братята си, тъй като майка му е приета в психиатрична болница. Той благодари на Оле Гунар Солскяер и лекаря на Манчестър Юнайтед, които му помогна в този момент.